chrome firefox opera safari iexplorer

У Раді Європи розповіли, чого торкнуться нові санкції проти Росії

12 вересня 2014 о 10:17

Під санкції ЄС щодо Росії потраплять п'ять держбанків, три енергокомпанії і 24 фізосіб.

Нові санкції Євросоюзу стосовно Росії передбачають заборону на кредитування п'яти російських держбанків і трьох найбільших енергетичних компаній. Про йдеться в повідомленні Європейської Ради у четвер, 11 вересня.

«Громадяни та компанії Євросоюзу не можуть більше надавати кредити п'яти найбільшим російським державним банкам. Буде заборонена торгівля новими облігаціями, акціями або аналогічними фінансовими інструментами з терміном погашення більше 30 днів, виданими тими ж банками. Буде заборонено фінансування боргів трьох основних оборонних компаній і трьох великих енергетичних компаній Росії, а також заборонена торгівля їхніми облігаціями і капіталами з терміном погашення більше 30 днів», — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що під санкції потраплять особи, що виступають проти територіальної цілісності України.

«У список осіб, які перебувають під забороною на поїздки і заморожування активів, буде додано 24 людини. Це ті, хто діяли проти територіальної цілісності України, в тому числі нове „керівництво“ на Донбасі, „уряд Криму“, а також російські керівники та олігархи... Загальна кількість осіб, що підлягають санкціям, досягне 119-ти», — йдеться в повідомленні.

Крім того, санкції включають в себе посилення обмеження на доступ Росії до ринку капіталу ЄС, в тому числі надання послуг, пов'язаних з видачею зазначених фінансових інструментів, наприклад, брокерських.
Водночас заборона експорту товарів подвійного призначення і технологій для військового використання в Росії був поширений на дев'ять змішаних оборонних підприємств, які не повинні отримувати товари подвійного призначення з Євросоюзу.

Як повідомлялося, глава Євроради Херман ван Ромпей підтвердив, що нові санкції Євросоюзу стосовно Росії набудуть чинності 12 вересня.

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути