chrome firefox opera safari iexplorer

Європарламент підтримав продовження торгових преференцій для України

23 жовтня 2014 о 14:01

Європейський парламент проголосував за продовження для України автономних торговельних преференцій Європейського Союзу до 31 грудня 2015 року.

Як передає власний кореспондент УНІАН у Брюсселі, у голосуванні, яке відбулося у четвер в Страсбурзі в рамках пленарного засідання ЄП, взяли участь 631 депутат, з яких „за” проголосувало 497, проти – 78.

Як повідомляв УНІАН, 16 вересня 2014 року Верховна Рада синхронно з Європарламентом ратифікувала Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, включаючи створення зони вільної торгівлі.

Про те, що зона вільної торгівлі між Україною і ЄС почне діяти з 2016 року, а не 1 листопада цього року, стало відомо 12 вересня після консультацій представників Єврокомісії, України і Росії. Тоді сторони домовилися відкласти до 31 грудня 2015 року введення в дію зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, а також про продовження Євросоюзом тарифних преференцій для українських товарів.

19 вересня Єврокомісія внесла на розгляд Ради ЄС та Європарламенту пропозиції щодо відтермінування тимчасового застосування Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі. 

Європейський парламент та Рада ЄС мають затвердити рішення, яким преференції будуть продовжені до 31 грудня 2015 року. 

Рада ЄС 29 вересня вже схвалила продовження преференцій у торгівлі з Україною до 31 грудня 2015 року. 

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути