chrome firefox opera safari iexplorer

Кримчан зобов'язали протягом трьох місяців здати заборонену в РФ літературу

15 жовтня 2014 о 10:16

Жителі Криму повинні протягом трьох місяців здати літературу, яка занесена РФ в список заборонених екстремістських матеріалів.

Про це заявив голова окупаційної влади Сергій Аксьонов, повідомляють РИА Новости.

«Ведеться роз'яснювальна робота, ми повинні дати період до адаптації — три місяці», — сказав Аксьонов.

При цьому він підкреслив, що з 1 січня всі процедури в частині вилучення забороненої літератури будуть діяти відповідно до законодавства Росії.

Аксьонов заявив, що за цей період в ЗМІ проводитиметься роз'яснювальна робота і буде опублікований список забороненої літератури.

«Спокійно в цей період буде проводитися роз'яснювальна робота по телебаченню, у друкованих засобах масової інформації буде опублікований список літератури, яка сьогодні заборонена до використання на території Російської Федерації», — сказав Аксьонов. Раніше мусульманські сім'ї з кількох районів півострова звернулися до Аксьонову із скаргами за фактом обшуків у їхніх будинках з метою вилучення забороненої релігійної літератури.

 

 

 

Джерело: УНІАН
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути