chrome firefox opera safari iexplorer

Як правильно приготувати глінтвейн в домашніх умовах

27 грудня 2014 о 16:21

Глінтвейн — це гаряче вино зі спеціями. Здавалося б, все дуже просто, що тут готувати? Але в процесі приготування глінтвейну є свої хитрощі, і якщо їх не враховувати, напій буде безповоротно втрачено. Поговоримо про те, як приготувати глінтвейн з урахуванням всіх маленьких секретів його приготування.

По-перше, вибір вина для глінтвейну. Для нього ідеально підійде сухе або червоне напівсухе некрепке вино. Це важливо. Якщо вино буде міцним, отриманий напій буде занадто гірчити, так і сп'яніння від нього настане набагато швидше. А ми цього не хочемо. Глінтвейн приємно пити взимку, в теплій компанії друзів, ведучи неспішні бесіди.

По-друге, спеції для глінтвейну використовуються не мелені. Якщо насипати мелені спеції, напій вийде каламутним і процідити його буде неможливо. Спеції використовуються будь-які, на Ваш смак: кориця, коріандр, кармадон, гвоздика, лавровий лист, шафран, духмяний перець. Одним словом, на що у Вас вистачить фантазії.

По-третє, спеції додаються не у вино, а у воду. Так, спеції кип'ятять у воді. Багато людей спеції додають безпосередньо у вино. Це не правильно. При підігріванні спецій в вині, з нього спирт випаровується, утворюються речовини, які пити людині зовсім не рекомендується.

По-четверте, і найголовніше: глінтвейн в жодному разі не можна кип'ятити! Інакше це буде просте кип'ячене вино, а нам це не треба. Смак буде зіпсований. Температура приготування глінтвейну повинна бути 65-70 градусів. Тобто, перші бульбашки повинні з'явитися і все, можна знімати напій з вогню.

Тепер безпосередньо сам процес приготування.

Нам знадобиться:

— 150-200 грам води;
— 100-150 грам цукру (або 1 ст. ложка меду);
— 1 літр сухого або напівсухого неміцного червоного вина;
— спеції на ваш смак.

У воду додаємо спеції, кип'ятимо. Спеції повинні віддати воді весь аромат і прянощі. Тобто, час кип'ятіння 5-7 хвилин. Потім додаємо у воду вино. Додаємо в напій цукор або мед. Після того, як ми додали всі компоненти, нагріваємо глінтвейн на повільному вогні, постійно помішуючи до 70 градусів. Як визначити температуру, так сказати, на смак? Глінтвейн повинен бути таким, щоб він був таким гарячим, що його можна було пити не обпікаючись.

Останній етап приготування: проціджуємо глінтвейн через ситечко і розливаємо в кружки або келихи з товстого скла, щоб температура напою зберігалася гарячою як можна довше. В готовий глінтвейн можна додати ягоди, фрукти, горіхи, цитрусові. Що Вам більше подобається.

Гарячий глінтвейн зігріє Вас після довгого перебування на морозі. Також цей чудовий напій рекомендують при простудних захворюваннях, для відновлення організму після перенесених інфекційних захворювань, для профілактики психологічного і фізичного виснаження, при кашлі.

Тепер, коли Ви знаєте всі секрети того, як приготувати глінтвейн, запрошуйте друзів і починайте діяти разом!

Джерело: U-news
Розділи: Здоровий спосіб життя

18 лютого

Інші дати
Народився Лев Симиренко
(1855, с.Мліїв Черкаська область – 1920) - український селекціонер, помолог. Автор широковідомого сорту яблунь «Ренет Симиренко».
Розгорнути
Народилася Софія Русова
(1856, с. Олешня Чернігівської обл. - 1940) - українська громадська, культурно-освітня діячка, педагог. Авторка праць з питань педагогіки, мистецтва.
Розгорнути
Народився Володимир Корецький
(1890, м.Дніпропетровськ – 1984) - український вчений-правознавець, один з творців міжнародного господарського права, автор першого в Україні і колишньому СРСР підручника «Нариси міжнародного приватного права»..
Розгорнути
Народилась Оксана Петрусенко
(1900, м.Балаклава - 1940), українська оперна співачка. Одна з кращих виконавиць українських народних пісень і романсів. Голос Оксани Петрусенко є голосом-символом України її часу.
«Співала ж дзвінко, дужо, незрівнянно! А голос був - із щирого срібла…" (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Джеймс Мейс
(1952, м. Маскога, США - 2004) - американський історик, політолог.  У 1993-2004 роках жив і працював в Україні. Саме завдяки його дослідженням світ дізнався про Голодомор в Україні 1932-1933 рр.
Розгорнути