chrome firefox opera safari iexplorer

На Прикарпатті відкрили музей гуцульської магії

28 вересня 2015 о 12:41

Цього літа Музей гуцульської магії став найпопулярнішим закладом серед туристів, які приїжджають на Верховинщину. Щодня заклад відвідують сотні гостей. Тут представлено речі, якими користувалися маги-мольфари.

Екскурсовод розповідає туристам про легендарного мольфара Нечая, котрий помер у липні 2011 року, а прославився тим, що чи не першим продемонстрував своє уміння на публіці під час першого фестивалю «Червона рута», утримувати ясну сонячну погоду за допомогою магічних ритуалів. З того часу до нього приходило багато людей, які бажали вилікуватися від різних недуг або дізнатися своє майбутнє. Також розповідають про інших гуцульських магів, гадєрів і ворожбитів, про їхні непересічні вміння і таємниці.

Музей працює на території однієї із приватних садиб. Ініціатори його створення кажуть, що туристів на Верховинщині стає дедалі більше, і аби зацікавити їх, вже замало лише гарної природи і гуцульської кухні. Тому вирішили, що унікальні гуцульські історії про магію і мольфарів будуть цікавими гостям краю.

Джерело: Версії.if.ua
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути