chrome firefox opera safari iexplorer

Дворічна дівчинка з Рівненщини встановила рекорд України, назвавши 194 столиці світу

11 листопада 2015 о 13:04

Аріна Шугалевич із міста Дубровиця на Рівненщині, якій всього 2 роки та один місяць, встановила рекорд України. Дитина назвала 194 столиці світу, інформує кореспондент УНН.

У фіналі конкурсу, який проводив Національний реєстр Рекордів України, мама Ірина Шугалевич перелічувала країни, а дитина називала столиці.  Обдарована дівчинка також вказувала визначні місця. Для прикладу, коли називала столицю Італії — Рим, то додавала — Колізей, а в Парижі згадала Ейфелеву вежу.

«Спеціально до конкурсу не готувалися. Півроку тому купили атлас з країнами світу. Перед сном показували дитині, читали. Яким було наше здивування, що вона почала запам'ятовувати найскладніші назви столиць. Для прикладу, без проблем вимовила столицю Суринаму — Паранарібо. У мене вийшло не з першого разу. Завдяки таким заняттям дитина стала краще говорити. Ми й далі розвиватимемо пам'ять та ерудицію дитини. Однак поки не визначилися, яку сферу науки обрати», — розповіла УНН мама рекордсменки І.Шугалевич

Більше за дворічну Аріну столиць назвав 6-річний Лев Бондаренко з Харкова. Він перерахував 207 міст.

Національний реєстр Рекордів України" вручив обдарованим дітям сертифікати про «Максимальну кількість відтворених напам'ять столиць світу».

Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути