chrome firefox opera safari iexplorer

Розробкою українця користується понад 200 країн

01 лютого 2016 о 11:04

Від простого емігранта до одного з найяскравіших представників Кремнієвої долини. Творінням українця Максима Левчина користуються у понад 200 країнах світу.

Мова про Paypal – електронну систему платежів. І хоч ідея не нова, втім, саме українцю вдалося першим продумати надійний захист від хакерських атак.

Успішним стартап не назвеш, більше підійде слово «тріумфальний». Уже в перший рік Nokia вклала у проект 3,5 мільйона доларів, Німецький банк – ще півтора. А ще за три роки інтернет-аукціон Ebay придбав Paypal за фантастичні півтора мільярда доларів. Оскільки Левчину на той момент належало декілька відсотків акцій, то йому справедливо перерахували 34 мільйони доларів.

Йому тоді було 27 років. І минуло лише 11 років з моменту, коли він з батьками переїхав з Києва до Чикаго. Символічно, що головний офіс Paypal розташований поблизу еміграційного відділу, повідомляє uapost.us.

З того часу Макс встиг придумати ще з десяток стартапів. Як тільки вони досягають піку своєї популярності, колишній киянин продає їх за найбільш вигідною ціною. Після Paypal Левчин заснував компанію Slide.com – сервіс, що допомагав зручно відображати велику кількість фотографій у соціальних мережах.

2011 року це дітище викупив Google за 182 мільйони доларів, а розробнику запропонували пост віце-президента пошуковика.

Зараз Макс Левчин один із найпопулярніших програмістів у Кремнієвій долині зі статками у 300 мільйонів доларів. У кінці 2012 року він увійшов до ради директорів Yahoo.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути