chrome firefox opera safari iexplorer

Геніальна актриса Наталя Сумська сьогодні відзначає свій ювілей

22 квітня 2016 о 11:02

22 квітня 2016 року 60-річчя відзначає улюблениця театральної публіки, одна з найкращих українських актрис Наталя Сумська.

Народна артистка України Наталя Сумська боялася вступати до театрального вишу, адже не хотіла, в разі невдачі, розчарувати батьків-акторів. Приймальній комісії навіть не зізналася, що родом з династії Сумських. Проте таки вступила. Після закінчення навчання влаштувалася до столичного театру Франка. Там радує глядачів вже майже 40 років.

Слава до Наталі Сумської прийшла після кіноролі Наталки Полтавки в однойменному фільмі. А роль у рок-опері про Жанну Д’Арк подарувала знайомство з майбутнім чоловіком Анатолієм Хостікоєвим, нагадує ТСН.ua.

hostikoev

Винуватиця торжества зізнається, що святковий день проведе на підмостках, репетируючи роль одіозної американської співачки Флоренс Фостер Дженкінс в новому спектаклі театру ім. Франка «Незрівнянна». А ось пишного святкування не намічається. Днями мамі Наталії В'ячеславівни зробили складну операцію на серці, і зараз вся велика родина з нетерпінням чекає, коли Ганна Іванівна піде на поправку, пише ukr.media.

Крім того, що Наталя Сумська – відома українська акторка та телеведуча, народна артистка України, лауреат Шевченківської премії (2008), лауреат Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки, вона ще й активна учасниця різноманітних просвітницьких та патріотичних проектів.

1 (41)

Лише спільно з Фондом Миколи Томенка «Рідна країна» вона взяла участь у багатьох культурно-просвітницьких проектах. Зокрема, Наталя Сумська – одна з очільників Оргкомітету всеукраїнської акції «7 чудес України», організатор та активний учасник різноманітних шевченківських проектів, етнофестивалів тощо.

Вітаємо Наталію В’ячеславівну! Любимо, цінуємо і шануємо!!!

Хай Вас Доля оберігає і дарує вам ще багато років плідного і цікавого життя!!!

З повагою, команда «Рідної країни»

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути