chrome firefox opera safari iexplorer

Логотипом «Євробачення-2017» стане українське намисто

30 січня 2017 о 16:13

Гаслом пісенного конкурсу «Євробачення-2017», який пройде в травні 2017 року в Києві, стали слова «Celebrate Diversity», що українською можна перекласти як «Відзначаймо (шануймо) розмаїття», а ключовим елементом логотипу та дизайну європейського пісенного конкурсу стане українське намисто.

Про це повідомляє DW.COM.

Логотип і офіційний дизайн події презентували в понеділок, 30 січня, Національна суспільна телекомпанія України та Європейська мовна спілка (EBU).

Основним елементом логотипу і дизайну цьогорічного «Євробачення» стало зображення українського намиста, в якому кожна з намистинок вирізняється своєю оригінальністю.

Цьогорічне гасло доповнює минулорічне «Єднаймося» («Come together»), яке використовувало місто-господар Стокгольм. «Слоган „Celebrate Diversity“ — про об’єднання Європи і країн поза її межами, громадяни яких зберуться разом, щоби вшанувати те, що нас поєднує і те, що відрізняє один від одного, робить нас унікальними», — каже виконавчий директор «Євробачення» Йон Ола Санд, цитує офіційний сайт конкурсу.

У «Євробаченні-2017» візьмуть участь представники 43 країн — це найбільша кількість учасників в історії конкурсу.

У вівторок, 31 січня, у Києві відбудеться церемонія передачі символічного ключа від «Євробачення» меру Києва Віталію Кличку головою міської ради Стокгольма Євою-Луїзе Ерландссон Слораш.

У цей же день пройде жеребкування з метою визначення порядку виступів країн-учасниць у півфінальному етапі цьогорічного конкурсу.

До слова

Проект державного бюджету України на 2017 рік передбачає виділення 655,7 мільйонів гривень на підготовку та проведення міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2017.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути