chrome firefox opera safari iexplorer

Українці мають або нарешті почати самі будувати власну державу, або ще 14 років сподіватись на «месію»

24 жовтня 2017 о 18:53

Насправді в українців сьогодні є дві альтернативи: або ще 14 років сподіватися на те, що черговий «месія» виведе нас на праведну путь і побудує щасливу державу (як відомо, месіанський шлях пов’язується з 40-річною «ходою» Мойсея по пустелі), або самим почати будувати Україну, в якій нам не соромно буде жити.

Про це відомий політик та громадський діяч Микола Томенко сказав сьогодні херсонським журналістам, аналізуючи сучасну політичну ситуацію в нашій державі.

«Я прихильник другої альтернативи: 26 років незалежності чітко продемонстрували нам, що сподівання на «месію», який врятує українців і зробить їх щасливими (звідки б він не був – з Росії, Америки, Грузії чи інших держав), або підтримка «якоїсь хорошої людини», яка нібито точно знає, що робити з Україною, – це не просто шлях у нікуди. Це – самообман з фатальними наслідками, який завершиться крахом української держави», – вважає Микола Томенко.

Після 26 років сподівань на чергового «месію» ми мусили би зробити адекватні висновки з помилок і нарешті всією УКРАЇНСЬКОЮ громадою почати будувати власну країну, застерігати наші традиції, пропагувати нашу культуру, відновлювати національну економіку… Це – єдиний, безальтернативний шлях для України, який я підтримую», – підсумував політик.

Сьогодні Микола Томенко під час перебування у Херсонській області нагородив учасників обласного інтелектуального конкурсу «Ігри патріотів Херсонщини», а також презентував останні проекти свого Фонду «Рідна країна»: «Український щорічник-2018», який щойно вийшов друком, та патріотичні підвіски-світловідбивачі (флайтери), які Фонд дарує дітям в рамках соціального проекту «Рідна країна – безпечна країна!».

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути