chrome firefox opera safari iexplorer

У світі почали рекламувати Україну. Відео

25 березня 2011 о 17:00

Відтепер в Інтернеті, на CNN, BBC та інших міжнародних телеканалах проходить кампанія під гаслом «Україна = відкритість».

Міністерство закордонних справ України та його американські партнери з телевізійної корпорації CNN презентували у Києві міжнародну інформаційно-пізнавальну кампанію «Україна = відкритість».

Її символи — дівчинка Гарнюня і хлопчик Спритко. Кліпи та інформація на спеціальному сайті знайомлять іноземців із традиціями, історією, інвестиційними можливостями та економічним потенціалом України.

Створення відеороликів та Інтернет-сторінки коштувало держбюджетові України 100 тисяч доларів США. Над образами, символами, текстами працювали майже 40 фахівців — дизайнерів, фотографів, телеоператорів, журналістів, фахівців із громадських зв'язків. Більшість із них — іноземці, котрі, як і користувачі їхнього продукту, відкривали для себе Україну.

За словами креативного директора проекту Юрія Сака, проведені у столицях ЄС рік тому соціологічні опитування засвідчили: понад 60 відсотків пересічних європейців не знають України. А та меншість, яка про Україну чула, дізналась про її існування з повідомлень у ЗМІ. Тож завданням команди, яка розробляла бренд, було — відкрити Україну світові, пояснює Юрій Сак.

Серед імен, які представлені на новому сайті, немає прізвищ політиків. Зокрема, Україну представляють боксер Віталій Кличко, співачки Джамала, Ані Лорак, Гайтана, дизайнер Олександр Мукомелов та фотограф Олександр Гайдай. Інвестиційний потенціал України представляють експерти міжнародних консалтингових компаній, науковці та бізнесмени.

У цілому, кампанія про відкриття України світові розрахована на найближчі 10 років. Серед її розділів — презентація різних музичних та мистецьких фестивалів, віртуальні прогулянки по вулицях міст («ПроГУГЛянки вулицями»), які прийматимуть матчі Євро-2012, та по місцинах, де розташовані пам'ятки історії, культури та архітектури України.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути