chrome firefox opera safari iexplorer

До Великодня у столиці розмалювали 26 метрових писанок

14 квітня 2011 о 08:06

Кожна писанка символізує окрему область, тож візерунки не повторюються. На велетенську писанку обов’язково наносили ескіз, адже розписувати її важче, аніж звичайне яєчко.

“Воно велике, маленьке яєчко воно і є маленьке, його можна взяти в руку і щось малювати, а велике яйце — на ньому важко малювати і щось створити”, — каже майстриня Оксана.

Протягом трьох днів метрові писанки прикрашатимуть Український дім. Та прощатись з великодніми символами організатори не збираються. Писанки презентують на святкуванні 20-ї річниці незалежності України, після чого вони поїдуть містами Євро-2012.

“Ми плануємо виставити ці писанки на виставці, приуроченій до фінального чемпіонату Європи Євро-2012. Очікується дуже багато іноземних гостей, і ми вважаємо, що ця експозиція достойно представить писанкарство України і покаже різноманіття культури України”, — переконана директор Українського дому Оксана Гриценко.

Розписом писанок відкрили Великодній ярмарок. Тут демонстрували пасхальні традиції кожної області.

 

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути