chrome firefox opera safari iexplorer

Тридцять тисяч писанок в одному сквері увійдуть до Книги рекордів України

13 квітня 2012 о 11:29

Писанки, крашанки та дряпанки з усіх регіонів України зібрали у сквері перед столичним театром імені Івана Франка. Ці обов’язкові атрибути Великодня зробили учасники Всеукраїнського фестивалю писанки, здебільшого школяріАле кожен може додати свою писанку до рукотворного «Писанкового раю».

Ідея перетворити сквер перед театром Франка у Києві на «Писанковий рай» належить активістам акції «Парад вишиванок». Вони запросили до участі усіх небайдужих, повідомляє Радіо Свобода.

«Ми залучаємо, кого можемо: і молодих, і старих, і тих, що щось можуть вирішити. З транспортом нам допомагає НТУ (Національний транспортний університет Ред.), КМДА дала дозвіл організовувати це у сквері та прислала людей, які охороняють територію», – розповідає один із організаторів заходу Ірина Люлька.

Волонтери прибрали сквер й обвішали дерева писанками. У планах оргкомітету – має бути по одній писанці-оберегу на кожного киянина. Кожен може прийти в сквер і повісити свою писанку, щоб на Великодень їх зібралоася рекордна кількість.

Наступного року організатори планують зробити проект соціально орієнтованим: безкоштовно розсилати зібрані писанки у дитячі будинки або ж роздавати їх ветеранам.

У рамках «Писанкового раю» проводять кілька конкурсів: один для шкіл, а інший для всіх, хто зробив власну писанку.

«Та школа, яка надішле найбільше писанок отримає 100 кущів троянд. А за 3 найкращі писанки, які обере журі, їх автори отримають iPad 2», – розповіла піар-менеджер заходу Анастасія Куц.

Організатори кажуть, що хоч бюджет в них дуже маленький, але на призовому фонді не економили. На запитання, де ж вони взяли кошти на недешеві iPad-и, Анастасія відповіла, що фінансовою стороною питання опікується, зокрема, Олег Скрипка, а також інші відомі діячі. Це дало змогу активно піарити захід у соціальних мережах, на рекламних вуличних щитах і навіть зняти недорогий проморолик.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути