chrome firefox opera safari iexplorer

День захисту дітей відзначили бульбашковим парадом

01 червня 2011 о 18:47

Мільйони мильних бульбашок, тисячі посмішок і незмірна кількість позитиву заполонили Хмельницький.

Городяни — від великого до малого — пройшли центральними вулицями міста у параді мильних бульбашок, аби в такий спосіб відзначити Міжнародний день захисту дітей.

“Ми не очікували такої кількості дітей і дорослих, і такої кількості позитиву від самих учасників”, — зізнається ініціатор параду Вадим Рудик.

Дивовижно переливаючись у сонячному сяйві, це кулясте диво із мила, води й повітря, що здіймалося до небес, символізувало неповоротний світ дитинства. Акція мала на меті нагадати дорослим про тендітність ще незрілих дитячих душ та необхідність їх максимально берегти. Малечі така забава неабияк припала до душі, наче діти тішилися події і дорослі.

“Всі бульки пускають: так багато знайомих, родичів бачив. Маму, тата бачив”, — каже школяр Влад.

“Діти всі такі щасливі. Ось я так вдягнулася, хотілося якось по-дитячому відсвяткувати цей день. Зразу з’являється усмішка, хочеться стрибати, радіти, як дитина”, — сказала учасниця параду Аліна Слабунова.

“Мильні бульбашки — це асоціація з дитинством. Хочемо надати кожній людині, не залежно від того чи вона дитина, чи вона доросла, студент, чи на пенсії — надати можливість якраз відчути свято дитинства”, — каже ініціатор параду мильних бульбашок Олександр Фортельний.

Відчути свято дитинства у такий спосіб можна буде відтепер щороку. Організатори бульбашкового параду обіцяють зробити свято традиційним.

 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути