chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні відзначають Міжнародний день захисту інформації

30 листопада 2012 о 10:05

У 1988 році американська Асоціація комп'ютерного обладнання оголосила 30 листопада Міжнародним днем захисту інформації (Computer Security Day), передає УНН.

Саме тоді була зафіксована перша масова «епідемія», яка паралізувала роботу шести тисяч інтернет-вузлів у США. Пізніше в ЗМІ цей сітьовий вірус було названо «черв'яком Морріса», за іменем його автора (аспіранта факультету обчислювальної техніки Корнельського університету Роберта Морріса). Після цього спеціалісти задумалися про необхідність комплексного підходу до забезпечення інформаційної безпеки.

Щороку в цей день з ініціативи Асоціації комп'ютерного обладнання проводяться міжнародні конференції з захисту інформації.

Щороку День проводиться під певним девізом. Протягом кількох років основною ідеєю проведення всіх заходів стало нагадування, що кожний користувач має особисто відповідати, забезпечувати і підтримувати захист інформаційних активів і ресурсів.

У цьому контексті захист інформації має на увазі: встановлення антивірусних програм, встановлення міжсітьових екранів (Firewall), використання паролів, які важко визначити, соціальну інженерію, фізичний захист інформаційних ресурсів і активів та інші заходи.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути