chrome firefox opera safari iexplorer

Національний музей Голодомору затоплює

28 червня 2011 о 12:48

Національний музей Голодомору затоплює. Вода стікає в головний зал із експозицією. Під загрозою — дороге сучасне обладнання та експонати. Співробітники меморіалу із директором на чолі узялися за відра — воду намагаються вичерпати самотужки. Столична мерія умила руки. Поки вихідні — допомогти музею не вийде, — пояснили чиновники.

Аквапарком залу пам’яті називають її працівники. Усіх їх вранці екстрено викликали на роботу. Утім замість того, щоби проводити екскурсії, вони боронять музей від стихії.

Від дев’ятої ранку кожні п’ятнадцять хвилин відра стають повними. Виливати з них дощову воду музейники ледь устигають.

У Київміськадміністрації, на балансі якої перебуває  комплекс, через вихідні на потоп в музеї не відреагували. Зранку подивитися на результат зливи приїхали будівельники меморіалу. Сказали, вони до цього не причетні. Мовляв — те, що вода потрапляє всередину — прорахунок проектувальників.

Раритери двадцятого століття через опади зі стелі можуть пошкодитися, хвилюються працівники музею. Від руйнації целофан не врятує. Іншого приміщення для тимчасового зберігання експонатів — немає.

Стелі експозиційної зали поступово вкривають вологі плями. Допоки наслідки потопу не ліквідують — музей Голодомору буде зачинений. Відвідувачі і не підозрюють чому.

У музеї вже залило п’ять проекторів. Кожен із них коштує до шістдесяти тисяч гривень. Повністю підрахувати збитки музейники не беруться. Адже синоптики прогнозують у столиці зливи протягом найближчих двох днів.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути