chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві вироблятимуть дешеві найбільш дефіцитні ліки

26 липня 2011 о 13:33

До кінця 2011 року в Києві буде налагоджено виробництво дефіцитних ліків за зниженими цінами. Про це заявив начальник Головного управління охорони здоров'я КМДА Віталій Мохорєв.

«Місто вийшло з ініціативою створення власного виробництва ліків на сертифікованій основі. Я маю на увазі КП „Фармація“, чиї потужності необхідно реанімувати – закупити відповідне обладнання, аби налагодити виробництво найбільш дефіцитних ліків. Ми плануємо запустити цю програму до кінця року», – розповів начальник Головного управління.

За словами Мохорєва, для цього будуть закуповуватися інгредієнти, з яких виготовляються імпортні лікарські препарати, для створення вітчизняних аналогів. Таким чином, планується випускати більше ста найменувань гостродефіцитних ліків.

«Ми сподіваємося, що зниження ціни може досягати 30%», – підкреслив Мохорєв.

Нагадаємо, в Україні планується введення державного регулювання цін на лікарські препарати, повідомив голова Державної служби по лікарських засобах Олексій Соловйов.

«Поки тільки обговорюється механізм, як це зробити. Поки немає навіть проектів документів з цього питання», — сказав він.

У той же час, Міністерство охорони здоров'я спільно з Державною службою лікарських засобів, а також з групою в Кабінеті міністрів займається вивченням цієї проблеми.

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути