chrome firefox opera safari iexplorer

До Києва привезли правицю святого Димитрія Солунського

09 листопада 2011 о 13:53

Учора православні відзначали день святого великомученика Димитрiя Солунського. А напередодні в Україну з Греції привезли часточку його мощів.

Як повідомляє офіційний сайт Української православної церкви, до 19 листопада християнська святиня перебуватиме в Свято–Успенській Києво–Печерській лаврі, а надалі помандрує центральними та східними регіонами країни. У грудні поклонитися мощам зможуть мешканці Західної України.

«Унікальність цієї події для всієї віруючої української громадськості полягає в тому, що Димитрій Солунський — це святий Вселенської церкви, якого віддавна шанують в усьому православному світі і, зокрема, в Україні. Згадки про нього можна знайти і в розписах численних храмів, і у великій кількості ікон. Можна сміливо сказати, що на день своєї пам’яті Димитрій ніби сам прибув до України», — розповів прес–секретар предстоятеля УПЦ МП, протоієрей Георгій Коваленко.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути