chrome firefox opera safari iexplorer

«Хюндаї» до Євро назвали «Українськими експресами»

24 листопада 2011 о 18:34

«Український експрес» – саме таку назву отримали швидкісні поїзди «Hyundai», які перевозитимуть гостей майбутнього Євро-2012.

Про це стало відомо за підсумками всеукраїнського конкурсу на кращу назву та логотип підприємства швидкісного руху, а також міжрегіональних електропоїздів виробництва «Hyundai Rotem». Змагання тривали з 23 червня по 23 липня.

У вівторок, 24 листопада, заступник генерального директора Укрзалізниці Леонід Лобойко назвав переможців в трьох номінаціях.

У номінації «Назва підприємства швидкісного руху» переможцем став Сергій Овчаренко (смт. Оленівка, Донецької області) з назвою «Українська залізнична швидкісна компанія».

Найкращий логотип (фірмовий знак) підприємства швидкісного руху запропонувала киянка Марія Зайцева, а в номінації «Назва міжрегіонального електропоїзда» перемогла Людмила Зайцева з Києва із назвою «Український експрес».

Переможців було нагороджено преміями у розмірі 10 000 гривень та запрошено на відкриття пасажирського руху міжрегіональних поїздів виробництва компанії «Hyundai Rotem».

Загалом, на адресу Укрзалізниці надійшло 1039 конкурсних пропозицій з усіх регіонів України, в кожній з яких учасники конкурсу запропонували для розгляду від 1 до 300 варіантів назв підприємства швидкісного руху, його логотипу, а також назв міжрегіональних електропоїздів. Найбільша активність спостерігалась в перший і останні дні конкурсу.

Основна кількість робіт – 88% – була надіслана на електронну адресу Укрзалізниці. Участь у конкурсі приймали громадяни різних вікових категорій населення. Найбільш активними були люди віком від 18 до 30 та від 30 до 50.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути