chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці відкрили музей хліба «Перевесло»

25 листопада 2011 о 11:41

У середній загальноосвітній школі №262 Подільського району Києва відкрили музей хліба «Перевесло».

Експозиції музею складаються з п’яти різних напрямків.

Перший – «Рідна земля» – поєднує відомості з географії (типи ґрунтів) і математики (розрахунки показників валового збору зернових культур в Україні).

Другий відділ – «Колиска хліба» –  висвітлює історичні відомості, легенди і міфи про виникнення та розвиток як землеробства, так і хлібопекарства, повідомляє прес-служба мерії.

Відділ «Хліб насущний» – містить відомості про біологічний склад різних видів борошна і технологію випікання хлібобулочних виробів.

У відділі "Жнива скорботи" зібрані матеріали про трагічні сторінки українських голодоморів. Тут же представлені роботи учнів з даної тематики.

А п’ятий відділ, який отримав назву «Без хліба немає пісень» –  зібрав великий літературний матеріал: оповідання, вірші, приказки, а також українознавчі відомості про різновиди обрядового хліба.

У цій секції можна на власні очі подивитися приклади таких різновидів хліба, муляжі якого було виготовлені з солоного тіста.

22 листопада

Інші дати
Народився Володимир Даль (Козак Луганський)
(1801, м.Луганськ –1872) – російський вчений, письменник. Прославився як автор «Тлумачного словника живої великоросійської мови».
Розгорнути