У середній загальноосвітній школі №262 Подільського району Києва відкрили музей хліба «Перевесло».
Експозиції музею складаються з п’яти різних напрямків.
Перший – «Рідна земля» – поєднує відомості з географії (типи ґрунтів) і математики (розрахунки показників валового збору зернових культур в Україні).
Другий відділ – «Колиска хліба» – висвітлює історичні відомості, легенди і міфи про виникнення та розвиток як землеробства, так і хлібопекарства, повідомляє прес-служба мерії.
Відділ «Хліб насущний» – містить відомості про біологічний склад різних видів борошна і технологію випікання хлібобулочних виробів.
У відділі "Жнива скорботи" зібрані матеріали про трагічні сторінки українських голодоморів. Тут же представлені роботи учнів з даної тематики.
А п’ятий відділ, який отримав назву «Без хліба немає пісень» – зібрав великий літературний матеріал: оповідання, вірші, приказки, а також українознавчі відомості про різновиди обрядового хліба.
У цій секції можна на власні очі подивитися приклади таких різновидів хліба, муляжі якого було виготовлені з солоного тіста.