chrome firefox opera safari iexplorer

Держустановам культури заборонили проводити курси рукоділля та кулінарії

15 грудня 2011 о 15:10

Кабінет Міністрів затвердив новий перелік платних послуг, які можуть надаватися закладами культури державної та комунальної форми власності.

Відповідну постанову №1271 оприлюднено на урядовому сайті. Цим же документом скасовується попередній перелік платних послуг, затверджений постановою Кабміну №534 5 червня 1997 року.

Нова редакція передбачає 25 послуг, які можуть надавати заклади культури за певну плату. Вартість послуг, затверджених новою постановою, має бути узгоджено з Міністерством фінансів.

Зокрема до них належать організація театральних вистав, музичних постановок, демонстрація відео-та кінофільмів, надання в оренду музичних інструментів, ремонт і реставрація пам'яток культурної спадщини, користування атракціонами та ігровими автоматами, окрім тих, які передбачають грошову винагороду.

Окрім цього, установам культури дозволяється продавати у неспеціалізованих магазинах (кіосках і лотках) видання про фонди і діяльність бібліотек, надавати бібліотечні послуги, ремонтувати пам'ятки архітектури і виготовляти концертні фонограми, пише «Коммерсант-Украина».

У Міністерстві культури і туризму пояснили, що новий перелік послуг складено «з метою його оптимізації», щоб виключити зі списку ті з них, які не користуються попитом.

Зокрема, до нового списку не включено курси з вивчення іноземних мов, крою, шиття, в'язання, вишивки, моделювання одягу, кулінарії, машинопису і стенографії.

Також скасовано такі послуги, як перевезення меблів, домашнього майна та предметів культурно-побутового призначення, навчання основ слюсарного і столярного мистецтва, а також здійснення вантажно-розвантажувальних робіт.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути