chrome firefox opera safari iexplorer

На кіностудії Довженка відкривається фестиваль «Десята муза»

06 грудня 2011 о 10:43

У цьому році чи не найбільшим оглядом молодої порослі вітчизняних кінематографістів обіцяє стати фестиваль iз непозбавленою претензійності назвою «Десята муза», що проводитиметься вже втретє. Його головним організатором виступає «Союз молодих кінематографістів України» при кіностудії ім. Довженка і, власне, на території кіностудії — в павільйоні монтажно–тонувального цеху (Перше тонательє) — і будуть проходити покази конкурсних картин: з 6 по 8 грудня, о 16:00—18:00.

У ці дні вхід на кіностудію, зазвичай закриту для сторонніх, буде відкритий для всіх охочих ознайомитися з потенціалом вітчизняного кіно.

На кіностудії 9–го відбудеться нагородження переможців, що їх покликані вибрати авторитетні представники вітчизняної кіноіндустрії, серед яких — кінокритик Максим Черних, режисер Віктор Гресь, директор мережі кінотеатрів Антон Пугач.

Також у програмі фестивалю

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ:

Київський Академічний Молодой Театр (вул. Прорізна, 11. м. Золоти Ворота)
  
18-30  Фуршет

19-00 до 20-00  Концерт за участю членів Союзу Молодих
Кінематографістів України «10 Муза»:Театр мюзиклу
«Come il faut», Театр  тіней «Teulis»,  Художня анімація
на піску «КУЛ -центр»,  жива музика від учасниці
проекту «Україна має талант», Театр «Образ»

20-00 до 21-30    Презентація фільму-відкриття  «Чорнило»

Вхід по запрошенням. З питань придбання запрошень звертатись за тел. 066-684-29-12

Окрім того, відбудеться показ кількох повнометражних українських картин (включаючи новорічну комедію Євгена Шишкіна «Хто кому хто», ще не представлену широкій аудиторії) і серія майстер–класів.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути