chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові відкрили унікальну кав'ярню-книгарню

28 грудня 2011 о 00:07

Сьогодні у центрі Львова відкрили найдовшу та найунікальнішу кав'ярню-книгарню в Україні.

«Це буде найдовша кав'ярня в Україні, — повідомив голова ради директорів холдингу „ФЕСТ“ Андрій Худо. – В літній період довжина цієї ресторації буде сягати тисячі метрів. Тут є приміщення першого поверху, є літній майданчик і ще є атракційні речі у підвальному приміщенні».

Розташовується заклад у самому центрі Львова, на Площі Ринок, одразу поруч із міською Ратушою.

Крім довжини, кав'ярня ще відрізняється походженням своєї кави. У підвалі знаходяться кавові шахти, де видобувають зелені зерна кави. Потім їх обсмажують і мелять. Усі бажаючі матимуть можливість одягтися в костюм шахтаря і спуститися в кавові копальні.

Також у закладі продаватимуть україномовні книги. Власники ресторації планують у майбутньому у цій кав'ярні-книгарні проводити читальні вечори.

На відкритті ресторації була присутня Мар'яна Савка — головний редактор і співзасновник «Видавництва Старого Лева».

«Я вже походила по цих залах і думаю, що в одній із них треба обов'язково робити якісь читання, — зазначила поетеса. — Дорослі читання. І, можливо, дитячі читання».

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути