chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці контролюватимуть вигул собак

22 грудня 2011 о 12:42

Столична влада має намір створити окрему патрульну службу з контролю за вигулом собак у місті.

Про це в інтерв’ю «Українським новинам» заявив перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак.

«Є така думка. Зараз приписи складають або інспектор міліції, або інспектор Центру ідентифікації тварин. У нас є думка про необхідність створення інспекції з благоустрою й ми хочемо, щоб ця інспекція також займалася й питаннями утримання тварин», — сказав чиновник.

За його словами, планується, що інспектори, серед інших своїх обов'язків, будуть інспектувати та контролювати утримання тварин, щоб власники не вигулювали їх без намордників і повідків.

Крім того, місто має намір збільшити штрафи за порушення вимог вигулу тварин.

«Що ж стосується штрафів, то вони тільки Верховною Радою встановлюються. Ми написали свої пропозиції по збільшенню штрафів, але на сьогодні діють дві статті – 154 і 150. Максимальний штраф, який можна стягнути, згідно зі статтями – 85 гривень. Це невеликі штрафи... Але в цьому випадку, я думаю, вони будуть переглянуті убік збільшення», — додав Мазурчак.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути