chrome firefox opera safari iexplorer

Українців змусять платити за своїх собак по 200 грн

24 липня 2012 о 10:17

У Раді з'явився законопроект, яким пропонується зобов'язати усіх власників собак зареєструвати та чіпувати своїх тварин. Така процедура коштує в середньому 200 грн.

Крім того, в разі ухвалення закону, ініціатором якого є позафракційний Руслан Зозуля, Кабмін повинен буде затвердити перелік порід, господарі яких повинні будуть пройти процедуру обов'язкового страхування відповідальності за шкоду, яку може нанести його вихованець третім особам, пише «Коментарі».

Законопроектом також пропонується перелік «потенційно небезпечних порід собак», куди увійшли пітбультер'єри, бультер'єри, мастиф, ротвейлери, доги, добермани, вівчарки, шарпеї, інші породи з яскраво вираженими генетичними якостями агресії й сили, а також метиси цих порід.

Господарі потенційно небезпечних порід собак в обов'язковому порядку повинні будуть пройти процедуру страхування відповідальності, а також підтвердити адаптованість тварини в умовах населеного пункту, шляхом тестування за певною програмою.

Для власника потенційно небезпечних порід собак також пропонується ще ряд заборон: на вигул такого собаки неповнолітніми та особами, які не мають медвисновку про відсутність алкоголізму або психічних захворювань, на вигул без намордника в будь-якій місцевості та інше.

Електронна ідентифікація тварин або чіпування — собак, кішок, сільськогосподарських тварин, екзотичних тварин, птахів, риб та інших — є імплантацію під шкіру тварини мікрочіпа, що містить в собі унікальний індивідуальний 15-ти-значний номер, який залишається з ним протягом всієї його життя.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути