chrome firefox opera safari iexplorer

Вітчизняне кіно за державний рахунок покажуть у кінотеатрах

27 грудня 2011 о 10:05

Прем`єри 2012 року. Три українських фільми, відзнятих за державний кошт, невдовзі потраплять до кінотеатрів.

Першою покажуть стрічку Михайла Іллєнка «Той, хто пройшов крізь вогонь». Наступного року держава планує профінансувати ще півсотні картин. На це в бюджет заклали понад сто шістдесят мільйонів гривень.Однак кіноексперти не впевнені в успіху вітчизняних стрічок. Запевняють — в Україні бракує професійних продюсерів.  Першу картину «made in Ukraine» запустять від 19 січня наступного року.

Володимир Філіппов, продюсер фільму «Той, хто пройшов крізь вогонь»:"Классическая мелодрамма, с развитием любовного треугольника, со всеми причитающимися к этому жанру драмматическими коллизиями".

Володимир Оселедчик, продюсер, член експертної комісії з питань кінематографії: "Для того, щоб щось вибухнуло в кіно, потрібна кіноіндустря. З трьох фільмів ніколи нічого не вибухає. Це було доведено ще за часів Сталіна. Виникають ситуації, коли знаний режисер опиняється в процесі виробництва з продюсером, який не може довести процес виробництва до завершення".

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути