chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні посилюють контроль за якістю продуктів

09 січня 2012 о 10:28

Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення моделі продовольчого контролю за зразками Євросоюзу. Про це заявив голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби Іван Бісюк.

«За прикладом держав Євросоюзу Госветфітослужба Україна в повному обсязі зможе контролювати якість і безпеку продуктів харчування: від внесення органічних і мінеральних добрив у ґрунт до переробки рослинного і тваринницької сировини», — додав Бісюк.

Він також розповів, що реформа харчової галузі передбачає створення єдиного компетентного органу на основі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби. «Однак це не означає, що відтепер тільки ветеринарні лікарі повинні контролювати продукти рослинного походження або спеціальне дієтичне та дитяче харчування», — зазначив Бісюк.

За його словами, саме з цією метою у штат державної служби компетентного органу будуть переведені фахівці з інших структур. У новий орган контролю увійдуть фахівці гігієни харчування, фітосанітарного спрямування, карантину та захисту рослин.

За словами голови Госветфітослужби, до тих пір, поки новостворений компетентний орган не зможе в повному обсязі перейняти всі функції, їх виконуватимуть фахівці санітарно-епідеміологічної служби.

Як повідомлялося раніше, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко висловив стурбованість спалахами холери в Україну і тим, що харчування українців будуть контролювати не медики, а ветеринари. Він вважає, що холера після реформи епіднагляду в Україну може вийти з-під контролю. При цьому Онищенко не виключив навіть закриття кордону з Україною.

21 грудня

Інші дати
Народився Тимко Падура
(1801, м. Еллінці, Вінницька область - 1871) – поет, представник української школи в польській літературі, композитор. Автор збірки поезії «Ukrainky Tymka Padury».
Розгорнути
Народився Володимир Іконников
(1841, м.Київ – 1923) – український історик та педагог. Один із засновників товариства Нестора Літописця. Науковий доробок вченого становить понад 700 праць з історії, джерелознавства та археографії.
Розгорнути