chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах інваліди на візках відтепер можуть замовити безкоштовне таксі

22 лютого 2012 о 12:19

Інваліди-візочники Черкас відтепер можуть замовити безкоштовне таксі. За ініціативою благодійного фонду, мерія міста придбала спеціально обладнаний мікроавтобус.

25-річний Станіслав від народження прикутий до інвалідного візка. Але, каже, це не перепона для розвитку особистості. Найбільше Станіславове захоплення – літературний гурток. Уперше на заняття  — їхатиме на спеціальному таксі.

Людмила Кураса, мама Станіслава: "Сьогодні нас пригласили виступать в бібліотеці, там буде літературний вечір. Ми хочемо сказать велике спасибі, бо ми б туди не доїхали. Скільки ми тут живемо, особенно зимою, з’їхати у двір і все, далі ми проїхати не можем".

Таксі для неповносправних – це мікроавобус, обладнаний спеціальним підіймачЕм, який допомагає людині на візку потрапити до салону.

Станіслав Кураса, інвалід: «Оооо! Это очень большой плюс для нас, для людей таких, как я. Потому, что я еду сейчас в центр города первый раз за … месяца 4».

На таксі для інвалідів мерія Черкас виділила 160 тисяч гривень, ще 50 тисяч щорічно на обслуговування. Відтак для неповносправних поїздки = безкоштовні.

Володимир Скачко, водій: "Учора 3 виклики було. На сьогодні ця поїздка і потім в 3 часа поїздка".

Поки що, кажуть у мерії, машини обслуговуватимуть лише візочників, таких в Черкасах майже 600. А щоб забезпечити безкоштовним таксі всіх інвалідів міста, потрібно 3-4 автівки.

Борис Нескромний, в.о. директора департаменту охорони здоров’я Черкаського міськвиконкому: "Надалі ми спілкувались з департаментом соціальної політики. Вони планують розширити цю програму і якщо вдасться закупити автомобіль без підйомника, можливо буде перевозити і інших інвалідів".

Замовляти таксі треба заздалегідь — за день-два. За 12 годинний робочий день спеціальне авто може перевезти до 10 пасажирів.

Джерело: 5 канал
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути