chrome firefox opera safari iexplorer

Український часопис «Дніпро» відзначатиме своє 85-ліття

21 лютого 2012 о 00:24

22 лютого 2012 року об 11:00 годині в прес-центрі «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16, м. Київ) відбудеться прес-конференція, присвячена 85-річчю одного з найдавніших журналів України — «Дніпро».

Про це «Рідній країні» повідомили в редакції журналу.

У роботі прес-конференції візьмуть участь такі відомі особистості, як:

  • Юрій Мушкетик
  • Борис Олійник
  • Володимир Бровченко
  • Микола Луків
  • Анатолій Паламаренко
  • молоді українські автори та інші поважні гості.

Учасники прес-конференції разом із доповідачами оглянуть шлях журналу «Дніпро» від початку до його сьогодення, зазирнуть у майбутні плани розвитку журналу разом із шеф-редактором Євгенієм Юхницею, а також зможуть поставити запитання про художньо-літературний процес в Україні та отримати відповідь із перших уст.

Окрім того, на прес-конференції буде представлено виставковий ряд журналу «Дніпро» — від його початку (1927 р.) до сьогодення. Після завершення прес-конференції представники ЗМІ матимуть можливість отримати ексклюзивні інтерв’ю під час неформального спілкування.

Акредитуватись представники ЗМІ можуть до 21 лютого 2012 року за тел.:. (44) 483 26 99 або по е-пошті: sekretary_dnipro@kas-ua.com

Довідка

Журнал «Дніпро» був заснований у 1927 році під початковою назвою «Молодняк».

Пройшовши тернистий шлях, сьогодні часопис «Дніпро» є одним із найбільш популярних та модних україномовних літературних журналів України.

Свого часу журнал очолювали такі видатні українські діячі, як Павло Усенко, Андрій Малишко, Микола Руденко, Олександр Підсуха, Юрій Мушкетик, Володимир Бровченко, Володимир Коломієць.

Сьогодні, уже 28 років, головним редактором є Микола Луків — відомий український поет.

Олександр Довженко, Олесь Гончар, Ліна Костенко, Іван Драч, Григір Тютюнник, Володимир Дрозд, Павло Тичина, Максим Рильський — це лише маленька частина відомих українських авторів, які пов’язали свою долю з журналом «Дніпро», публікуючи в ньому свої твори та розбудовуючи україномовну культурну спадщину.

«Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути