chrome firefox opera safari iexplorer

На Андріївський узвіз тепер пускають за паспортами і квитками?

05 квітня 2012 о 14:09

Днями внизу й угорі Андріївського спуска з'явилися таблички «прохід закритий» –українською й англійською мовами.

Українців, природно, таке попередження не здатне зупинити, а от туристи під знак «ремонтні роботи» не йдуть, пише «Комсомольська правда».

4 квітня на «входах» до узвозу, на якому перекопана дорога і знята бруківка, поставили охоронців.

«Прохід закритий», — пояснив чоловік у спецівці.

На запитання, чи пропустить він до Музею Булгакова, чоловік попросив квиток. Однак пропустив, почувши, що квитків не мають, але екскурсію замовили.

«Ну якщо не брешете – проходьте. Але там усе перекопане. Якщо з вами щось трапиться, то ми не винуваті!», — сказав охоронець.

Щоб безперешкодно потрапити до будинку Булгакова, краще замовити екскурсію: тоді за групою людей на призначений час вийде співробітник музею й проведе найменш брудними стежками.

Андріївський перекопали. Фото liveinternet.ru

 

Для театру «Колесо» зробили окремий прохід з боку Боричевого току.

Місцевих жителів до своїх будинків пропускають або за паспортами (дивляться прописку), або за списками, які є в робітників (там зазначені й квартиранти), відзначає видання.

Працівники обіцяють, що мучитися киянам через реконструкцію залишилося трохи менше двох місяців. Мовляв, реконструкцію мають закінчити до Дня Києва.

Замість бруківки — траншеї. Фото r-es.livejournal.com

 

Тим часом Спецкомісія, куди ввійшли члени Союзу архітекторів України й чиновники Київської адміністрації, перевірила стан будинків на Андріївському узвозі і зясувала, кожен третій будинок покрився тріщинами.

Однак додому і до музею пропускають. Фото r-es.livejournal.com

 

За словами віце-президента київської організації Національного союзу архітекторів Георгія Духовичного, простоявши в снігу, а потім і дощовій воді через розриті траншеї фундаменти будівель пошкодилися.

Союз архітекторів звернувся до міської влади із пропозицією провести комплексне інженерне дослідження узвозу.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути