chrome firefox opera safari iexplorer

У луцьких «маршрутках» замість шансону звучатиме українська поезія

18 травня 2012 о 15:00

Замість «блатної» музики відтепер пасажири слухатимуть українські вірші, начитані відомими на Волині людьми. Над таким незвичним проектом нині працює місцева громадська організація «Центр ефективної комунікації». Як розповіла «Україні молодій» Альона Сидорчук, один з організаторів акції, ідея крутити у «маршрутках» вірші виникла близько двох місяців тому, нині ж триває підготовка проекту.

«Дехто буде читати власні твори, дехто — поезію та прозу українських класиків і сучасних письменників. Поки найвідомішими учасниками проекту є Сашко Положинський — лідер гурту «Тартак», Сергій Мартинюк iз гурту «Фіолет», — каже дівчина. Цим проектом молодь хоче повернути людей до української літератури, до патріотизму. Тому наприкінці кожного ролика звучатиме гасло: «Почувайся європейцем! Розмовляй українською!».

Обмежень у виборі літературних творів майже немає, однак вони мають бути написані українською та не містити лайливих слів. Тому більшість перевізників погодились на пропозицію молодіжної організації, проект стартує приблизно за три тижні.

В певний час у «маршрутках» спеціально вмикатимуть радіо «Луцьк», у прямому ефірі якого і крутитимуть підготовлені записи. Можливо, водіям навіть роздаватимуть записи, аби вони могли вмикати вірші в будь–який час.