Дві третини травм, що їх господарі та господині отримують на власній кухні, стаються під час обробки таких овочів як гарбуз, ріпа, бруква чи патісон.
Зазвичай люди штрикають собі руки, коли намагаються зрізати надто тверду шкірку.
Опитування, в якому взяли участь понад 2 тисячі людей, провела компанія Just-Eat із нагоди Національного тижня безпеки їжі в Британії.
Про це повідомляє The Telegraph.
Близько чверті респондентів зазначили, що їм найважче чистити гарбуза, а кожен п’ятий назвав найнебезпечнішим овочем брукву.
Двоє із п’яти учасників зізналися, що завдавали собі травм, коли намагалися порізати овочі так, як це роблять кухарі в телепередачах.
Добра підготовка та серйозний підхід до приготування страв дуже важливі для попередження кухонних травм, наголошує представниці Королівського товариства попередження нещасних випадків Шейла Меррілл.
«Тримайте ножі в недоступному для дітей місці та, якщо залучаєте їх до приготування їжі, весь час наглядайте за ними та допомагайте набути добрих вмінь», — додає вона.
На думку керівника Just-Eat Девіда Баттресса, результати дослідження підтверджуюь – приготування їжі може бути дуже «небезпечною грою», тож такі складні речі як обробка твердих овочів, може, й варто лишити професіоналам.
«Якщо обирати між тим, щоб відкласти на вечір картоплечистку чи вирушити до приймального відділу лікарні – я знаю, що б я обрав», — каже він.