30 червня та 1 липня 2012 р. на Співочому полі у Національному музеї народної архітектури та побуту України пройде «Свято українських страв».
На святі широко будуть представлені традиційні страви: біля 10 видів борщу, 15 видів вареників з різноманітною начинкою, млинці, гречаники — «кобещаники», деруни з грибами, сиром, м'ясом, різні види печені, картопля, фарширована м'ясом тощо.
Корчма «Ярівці», ресторан «Тарас Бульба» і інші ресторани музею запропонують широкий асортимент української традиційної кухні. Ви зможете познайомитися з технологією приготування забутих страв, напоїв, наливок та записати втрачені рецепти.
Окрім того, на святі виступатимуть кращі аматорські фольклорні колективи України, а також охочі зможуть взяти участь у різноманітних конкурсах.
«Рідна країна»
За матеріалами прес-служби музею