chrome firefox opera safari iexplorer

У Раді запропонували скасувати обов'язкову «автоцивілку»

11 червня 2012 о 12:05

У Верховній Раді запропонували скасувати обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (ОСЦПВ).

Автор законопроекту, Валерій Шаманов, при розробці документу мотивувався тим, що по автоцивілці дуже часто компанії затягують страхові виплати та постійно підвищують тарифи.

«Метою законопроекту є вирішення проблемних питань, які виникли навколо транспортного страхового бюро, і стимулювання страховиків надавати більш якісні послуги в сфері автомобільного страхування», — говориться в пояснювальній записці до документа.

Народний депутат Андрій Пінчук, який курує питання страхування, підтримує запропоновану ініціативу.

«ОСЦПВ — соціальний вид страхування, але страховий ринок неадекватно ставиться до запропонованої державою можливості: за рахунок премій по ОСЦПВ компанії прагнуть покрити всі свої витрати, не дотримуючись при цьому права клієнтів — кількість скарг від них постійно зростає», — розповів Пінчук.

Зі свого боку страховики просто шоковані пропозицією нардепа. За їх словами, обов'язкове страхування цивільної відповідальності — це міжнародне вимога. "Без «зеленої карти», яка є доповненням до полісу ОСЦПВ, автомобіліст просто не зможе виїхати за межі країни.

Нагадаємо, обов'язкове страхування відповідальності діє в Україні з 1 січня 2005 року. У середньому вартість страхового поліса в Києві становить близько 700 грн, хоча його ціна в кожному конкретному випадку залежить від багатьох коефіцієнтів.

Джерело: УНН
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути