chrome firefox opera safari iexplorer

Депутатка-регіоналка пожаліла українців, які не знають російської мови

19 липня 2012 о 15:14

Народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко порадить жителям Рівненщини вчити російську мову.

Про це вона заявила, коментуючи свою поїздку в Рівне, жителі якого вимагали від неї спілкуватися з ними виключно українською мовою, пише Gazeta.ua.

«Судячи з усього, у цих людей немає такої переваги, як у мене, я двомовна – знаю і російську, і українську, тому говорю в принципі без проблем і тією, і тією мовою. У них, судячи з усього, проблеми є – вони одномовні», — сказала Бондаренко.

«Але потрібно віддавати тінь поваги громадянам, виборцям, з якими ти зустрічаєшся, навіть якщо це не наші виборці, навіть якщо вони не голосували колись за нас. Все одно завжди є шанс переконати їх, з ними потрібно розмовляти тією мовою, якою їм зручно, для того, щоб донести свої ідеї», — додала регіоналка.

Також Бондаренко зазначила: якщо люди, з якими вона буде зустрічатися, не будуть розуміти російську мову, вона готова й далі говорити з ними українською.

«Перейти з російської на українську для мене без проблем – єдине, що мозок все одно працює в режимі перекладу, рідною є російська. Але тут сильніший повинен поступитися слабшому. Ці люди одномовні, вони російської не розуміють, принаймні, я так зрозуміла, що якщо вже попросили, значить не розуміють. Тому, тут я можу лише поспівчувати їм, тому, що чим більше мов ти знаєш, тим більше разів ти людина», — вважає Бондаренко.

За її словами, в Рівному вона перебувала з візитом в рамках передвиборчої кампанії, і зазначила, що готова вислухати всі зауваження по пунктах програми ПР.

«Це вже надцятий регіон, який ми відвідуємо в рамках передвиборної кампанії. На даний момент поки все, що ми пропонуємо по медицині, за програмою доступного житла, освіти, все сприймається дуже добре. Ніяких зауважень істотних ми не отримали», — акцентувала Бондаренко.

Вона додала, що буде рекомендувати людям вивчати російську мову, оскільки, це мова міжнародного спілкування: «Вчорашній приклад показав, що на жаль на Західній Україні є люди, які говорять тільки однією мовою».

Як відомо, що під час зустрічі з лікарями у місті Рівному, Бондаренко наполегливо попросили говорити українською мовою. Депутатка протрималась близько години, після чого знову перейшла на російську.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути