chrome firefox opera safari iexplorer

Найвищий будинок України буде демонтовано

27 липня 2012 о 11:31

Найвищий будинок в Україні – 160-метровий житловий комплекс, що знаходиться на території заводу «Арсенал» за адресою: Кловський узвіз, 7-9 — має бути демонтований.

«Це потрібно зробити, але боюсь, що київській владі це не під силу, тому що йдеться про питання державного рівня». Таку думку під час прес-конференції висловив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, відповідаючи на тематичне питання від прес-секретаря предстоятеля Української православної церкви протоієрея Георгія Коваленка.

«Згадайте, навіть радянська влада забороняла зводити будівлі, що перевищують дзвіницю Києво-Печерської Лаври! Але теперішня, нібито більш демократична влада, яка не є дуже християнською в багатьох аспектах, дозволила таке будівництво», — заявив О. Бригинець.

Бригинець переконаний, що «рано чи пізно цей будинок однак буде демонтований. Краще – рано».

«Поки що в Києві знесли лише одну споруду – недобудований ресторан на Набережній і тільки тому, що він заважав будівництву естакади, якою тепер на роботу їздять високопосадовці з Конча-Заспи», — додав О. Бригинець.

Нагадаємо, на території заводу «Арсенал» за адресою: Кловський узвіз, 7-9, зводиться 16-поверхова «скляна» офісна будівля та 42-поверховий житловий будинок, який на сьогоднішній день є найвищою будівлею в Україну. Його висота становить 162,5 метри.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути