chrome firefox opera safari iexplorer

Кобзон відправляється в прощальне турне по містах України

27 серпня 2012 о 14:28

Народному артисту СРСР, лауреату Державної премії СРСР і премії Ленінського комсомолу, легенді радянської естради Йосипу Кобзону 11 вересня 2012 року виповниться 75 років. На честь цієї події відбудеться Великий концерт у Державному Кремлівському палаці в Москві і подальший прощальний Ювілейний гастрольний тур.

Як повідомили організатори українського туру, Кобзон виступить в 15 столицях союзних республік колишнього СРСР, чотирьох найбільших містах Ізраїлю і в трьох містах України: Київ, Донецьк і Дніпропетровськ.

24 вересня 2012 року концерт артиста пройде в Національному палаці «Україна» в Києві, 26 вересня відбудеться концерт у Донецьку в Палаці спорту «Юність», а закінчить метр свій прощальний тур по Україні 28 вересня у рідному Дніпропетровську в Палаці спорту «Метеор».

Естрадна кар'єра Йосипа Кобзона почалася в 1959 році. На сцені співак провів більше 50 років. Всього в репертуарі Йосипа Кобзона 1500 пісень.

«У цьому році мені виповнюється три рази по 25. У мене вже проходив прощальний ювілейний гастрольний тур, коли мені виповнювалося 60 років, але я затримався, а зараз прийняв остаточне рішення закінчити концертну діяльність», — сказав Йосип Кобзон на прес-конференції в Москві .

У прощальному турі прозвучать пісні різних років. Разом з Йосипом Кобзоном на сцену вийдуть запрошені гості, його друзі, артисти старшого покоління і його молоді колеги, учні. У концертах Йосипа Кобзона братимуть участь: ансамбль пісні і танцю внутрішніх військ МВС Росії під керуванням народного артиста Росії, генерала майора Віктора Єлісєєва, народний артист Росії Олексій Євсюков, група «Республіка» та інші.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути