Запиваючи сніданок апельсиновим соком, людина продовжує молодість організму, проводить профілактику ожиріння і ряду інших неприємних захворювань, заявили американські вчені.
Як зазначається у статті, опублікованій в American Journal of Clinical Nutrition, ендокринологи з Університету Баффало провели експеримент за участю 30 осіб у віці 20-40 років.
Всі добровольці отримали однакові сніданки (сендвіч з ковбасою, омлет і картопля), при цьому одна група запивала їжу солодкою водою, друга — звичайною водою, третя — апельсиновим соком.
Аналіз зразків крові піддослідних, проведений через одну, три і п'ять годин після сніданку, показав, що бездоганним ранковим напоєм є апельсиновий сік.
У людей, які випили його, рівень глюкози в крові був нижчим, а рівень хімічних речовин, що відповідають за імунітет, — вище, ніж у інших. Тобто, саме свіжий апельсиновий сік до сніданку здатний стати непоганим профілактичним засобом ряду захворювань серцево-судинної системи, патологій обміну речовин, діабету і ожиріння.
За рахунок високих концентрацій активних речовин сік працює як антиоксидант, протидіючи вільним радикалам і нейтралізуючи процеси запалення. «Ми довели, що висококалорійну їжу з істотним вмістом жирів і вуглеводів найкраще запивати саме апельсиновим соком», — зазначив провідний автор дослідження, кандидат медичних наук Хусам Ганім.