chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні відкрився поки що єдиний Музей любові

09 серпня 2012 о 11:14

 В Ялті відкрився єдиний в Україні Музей любові, де експонуються сувеніри про Ялту, зібрані колекціонером Олександром Матвієнко. Про це УНН повідомили в прес-службі міської ради.

Як розповів колекціонер Олександр Матвієнко, перший екземпляр в його колекції з'явився більше 30 років тому. За ці роки його колекція поповнилася, і переросла в унікальний Музей любові з романтичною назвою «Ялта-любов моя».

"Упевнений, що найближчим часом це буде не просто музей, а щось більше, — зазначив А. Матвієнко. — Тут буде зібрано воєдино все те нове і незвичайне під знаком «Зроблено у Ялті», «Для Ялти», і «Про Ялту». В даний час в колекції понад 7000 експонатів — листівки, значки, календарі, карбування, афіші, вази, скульптури, картини, фотографії та багато іншого.

«Кожен експонат на виставці, нехай навіть самий маленький значок, — це своєрідний пам'ятник історії, який часто розповідає про давно вже забутих сторінок історії міста, — впевнений Матвієнко. — Більш того, це маленький витвір мистецтва, над яким працювали художники, майстри, скульптори».