chrome firefox opera safari iexplorer

В української гривні з'явився таємничий акаунт у Twitter

08 серпня 2012 о 12:00

У сервісі мікроблогів Twitter з'явився користувач під ім'ям Гривня, повідомлення якого написані від імені української національної валюти.

Перший твіт від імені гривні з'явився на сайті вчора, 7 липня, о 10:32. У повідомленні українською мовою Гривня написала, що незабаром їй виповниться 16 років (вперше валюта ввійшла в обіг в Україні 2 вересня 1996 року), тому «старші» дозволили їй вести власний мікроблог.

Як зображення користувача в акаунті гривні стоїть копія срібної гривні часів Київської Русі.

На думку економічного експерта Сергія Маковенка, акаунт гривні в Twitter може використовуватися для розповсюдження інсайдерської інформації НБУ та Мінфіну.

«У кожному жарті є частка жарту. І я не виключаю, що з Твітер-героїні її автори спробують створити канал розповсюдження інсайдерської інформації НБУ та Мінфіну. Принаймні, особисто я збираюся зв'язати свою сторінку у Твіттері зі сторінкою Гривні. І уважно стежити за новинами», — повідомив він.

Експерт також нагадав, що раніше комісія з естетики Міжнародного фінансового банку визнала гривню однією з п'яти найкрасивіших валют світу.

«Зараз, мабуть, наша валюта хоче довести, що вона не тільки красуня, але і розумниця», — прокоментував Маковенко активність «валюти» в мікроблозі.

Однак в НБУ спростували причетність до появи представництва гривні в соціальних мережах.

Раніше Нацбанк випустив пісню, що прославляє «українську натруджену гривню».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути