chrome firefox opera safari iexplorer

На Поштовій площі з'явиться фонтан, від якого не можна намокнути

11 жовтня 2012 о 10:29

Поштову площу пропонують зробити з «сухим» фонтаном і алеями. Взимку біля фонтана можна буде кататися на ковзанах, а влітку він буде світломузичним.

Про це газеті «Сегодня» розповіли архітектори, що проектують оновлену площу.

Як уточнює видання, новий варіант проекту площі ще затвердить Київрада, але, швидше за все, зміни якщо і будуть, то незначні — площу обіцяють здати до Дня міста, тобто до кінця травня, а з урахуванням запланованого часу залишилося мало.

«У нас дуже красивий пішохідний простір, над яким працювали, крім мене, ще й архітектори Георгій Духовичний і Олександр Колесніков. Ми вирішили озеленити площу, там з'являться дерева в діжках», — розповідає архітектор Юрій Бородкін.

Також він розказав про фонтан, конструкція якого зроблена так, що бризки не розлітаються: «Фонтан буде невеликий — діаметром 12 метрів, світломузичний і „сухого типу“. Кияни зможуть зайти в фонтан, пройтися поруч зі струменями води, побродити по лабіринту, постояти серед танцюючих струменів, при цьому не намокнути». Взимку тут можна буде кататися на ковзанах.

На площі з'явиться декоративне підсвічування, ліхтарі і лавки, Також буде дуже красива гранітна кладка. Що стосується «Макдональдса», то ми хочемо бачити будинок скляним. Однак ми не можемо впливати на їх рішення, тому потрібно ще почекати", — резюмував Бородкін.

Нагадаємо, ще раніше архітектори розповідали про те, що на площі з'являться два фонтани і двоповерховий паркінг.

Джерело: ТСН
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути