chrome firefox opera safari iexplorer

Розрекламований президентський проект «Доступне житло» закривають

17 жовтня 2012 о 10:24

Найближчим часом Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами оголосить про закриття нацпроекту «Доступне житло».

Про це розповів директор департаменту національних та інвестиційних проектів агентства Юрій Гусєв, передають «Коментарі».

За його словами, розроблено попереднє техніко-економічне обґрунтування, яким передбачено, що проект буде реалізовуватися за рахунок інвестиційних коштів.

«Проведено переговори з Мінрегіонбудом, за результатами яких вирішено, що у зв'язку з реалізацією соцініціатив президента цей проект буде адмініструватися в рамках держпрограми „Доступне житло“, а сам нацпроект припиняє своє існування, і найближчим часом буде прийняте відповідне рішення уряду», — сказав чиновник.

Нагадаємо, що попереднє ТЕО, про який згадав Гусєв, коштувало бюджету 2,6 млн гривень.

Крім того, висновки, що стосуються ТЕО і бізнес-плану проекту, повинна була зробити одна з компаній так званої «Великої четвірки»: PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Ernst & Young або КPMG.

За проектом передбачалося, що по всій країні виростуть так звані «президентські квартали», що складаються з 16-ти типових дев'ятиповерхових монолітних будинків на 70 квартир кожен.

Вартість же квадратного метра заявлялася на рівні 4 тисяч гривень.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути