chrome firefox opera safari iexplorer

Wikipedia запускає туристичний проект

13 січня 2013 о 10:45

Некомерційна організація Wikimedia Foundation, яка курирує роботу електронної енциклопедії Wikipedia, готується до офіційного запуску туристичного ресурсу Wikivoyage, наміченому на 15 січня.

Проект призначений для мандрівників, які зможуть знайти на ньому всю необхідну інформацію про країни, міста, визначні пам'ятки, готелі та ресторани, а також поділитися своїми враженнями з іншими користувачами, повідомляє BFM.

Чорнова версія сайту була запущена ще у вересні, однак офіційний запуск відбудеться в середині січня, підтвердив засновник Wikipedia Джиммі Уельс. Він повідомив, що сайт буде некомерційним і на ньому не буде розміщуватися реклама, як і у випадку інших проектів Wikimedia Foundation.

«Wikivoyage — проект, метою якого є створення вільного, актуального і достовірного всесвітнього путівника», — сказано в описі ресурсу.

Раніше повідомлялося, що кількість добровольців, які пишуть статті для Wikipedia англійською мовою, неухильно зменшується. Якщо у 2007 році таких людей налічувалося 56 тис., то у 2012 році — 35. тис.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути