chrome firefox opera safari iexplorer

В столичному кінотеатрі «Київ» пройде фестиваль «Нове німецьке кіно»

09 жовтня 2012 о 12:06

З 11 по 17 жовтня в столичному кінотеатрі «Київ» пройде фестиваль «Нове німецьке кіно — 2012». У програму увійшли п'ять новинок німецького кінематографа: драми «Якщо не ми, то хто», «Барбара», «Невидима», «Зупинка на перегоні», «Що залишається».

«Якщо не ми, то хто»
Перший художній фільм найвідомішого німецького документаліста Андреаса Вайля. ФРН, початок 60-х років. Бернард, який мріє стати письменником, і його подружка Гудрун відправляються в Берлін завойовувати світ. Там вони потрапляють в кругообіг студентських протестів, наркотиків і рок-н-ролу. Особисті потрясіння переплітаються з соціальними і політичними потрясіннями у швидко мінливому світі.
Режисер: Андреас Вайль. У ролях: Август Діль («Безславні виродки», «Фальшивомонетники»), Олександр Фелінга («Гете!», «Безславні виродки»), Лена Лауземіс.

«Барбара»
80-ті роки, Східна Німеччина. Барбара, молода дівчина-лікар, після подання заяви на виїзд з країни заслана на роботу до провінційної лікарні. Поки її коханий з «вільного світу» розробляє план втечі, Барбара змушена жити під наглядом спецслужб і пильною увагою колег.
Режисер: Крістіан Петцольд. У ролях: Ніна Хосс, Рональд Зерфельд, Райнер Бок.

«Невидима»
Починаюча актриса Файн дуже соромлива і невпевнена в собі. Отримавши свою першу роль у знаменитого театрального режисера, Файн намагається зробити все можливе, щоб її не втратити. Поступово справжня Файн розчиняється у своїй героїні Каміллі — жіночною, сексуальною і дуже ранимою. Режисер з цікавістю спостерігає за тим, як Файн руйнує сама себе, ніяк не підтримуючи її. У цій небезпечній грі Файн стає своїм власним ворогом.
Режисер: Крістіан Швохов. У ролях: Стін Фішер Крістенсен, Ульріх Нойтен, Дагмар Манцель, Христина Дрекслер.

«Зупинка на перегоні»
Успішний 44-річний чоловік дізнається про те, що він невиліковно хворий і жити йому залишилося зовсім недовго. Він намагається фіксувати останні дні свого життя — радіотерапія, хімія, болі, галюцинації, втрата пам'яті й орієнтації в просторі, втрата можливості рухатися і функціонувати. Поступово він віддаляється від рідних і близьких. Хвороба пожирає його особистість...
Режисер: Андреас Дрезен. У ролях: Штеффі Кюнерт, Мілан Пешель, Таліза Ліллі Лемке, Міка Зайдль.

«Що залишається»
Двоє дорослих синів — старший, зі своєю 5-річною дитиною, і молодший, з дівчиною, на якій він має намір одружитися, — приїжджають відвідати своїх батьків у маленькому провінційному містечку. Тихий сімейний уікенд порушується несподіваною новиною: мати, яка багато років страждає біполярним розладом, оголошує про своє лікування завдяки гомеопатичним препаратам і вирішенні почати нове, нормальне життя без медикаментів. Виявляється, не всі члени сім'ї готові до такого повороту подій. Сімейне життя, яке здавалося цілком гармонійним, розлітається на друзки.
Режисер: Ханс-Крістіан Шмід. У ролях: Ларс Айдінгер, Корінна Харфух, Себастіан Ціммлер.

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими та англійськими субтитрами.

Також з 11 жовтня у кінотеатрі «Київ» стартує осіння підбірка кращих короткометражних фільмів від міжнародного кінофестивалю «FutureShorts. Autumn 2012», в яку ввійшли шість кіноробіт: українська анімація «Відправлення», єгипетсько-індійська драма «Розмова за кавою, Каїр», документальний фільм «Коротка історія Джона Балдессарі» (США), британська драма «Ритуал», комедія «Чорна повітряна куля (США), драма» На лінії "(Німеччина).

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути