chrome firefox opera safari iexplorer

З українців поки що не здиратимуть 15% за операції з валютою

20 листопада 2012 о 11:42

Верховна Рада України відклала проект закону про 15-відсотковий податок на операції з валютою. Таке рішення було прийнято при розгляді питання про включення до порядку денного проекту змін до деяких законів України щодо операцій з іноземною валютою № 11433.

В ході обговорення Микола Томенко назвав даний проект закону про податок на користь родини Віктора Януковича. Він звернув увагу на те, що проект зареєстрований тільки вчора, а сьогодні вже пропонується до включення до порядку денного. «Ми проінформуємо громадськість про кожну людину, яка сьогодні проголосує за сімейний податок для родини Віктора Януковича. Саме так ми трактуємо даний законопроект», — заявив він.

У свою чергу, нунсівець Анатолій Гриценко заявив, що виступає категорично проти ухвалення даного законопроекту в першому читанні і в цілому, якщо він буде включений до порядку денного. Гриценко підкреслив, що після цієї заяви, згідно з регламентом, законопроект може бути прийнятий сьогодні тільки в першому читанні.

Також проти даного законопроекту виступили представники групи Реформи заради майбутнього і фракції КПУ.

Після цих і ряду інших виступів народних депутатів спікер ВР Володимир Литвин зазначив, що на прохання голови профільного комітету з питань фінансів, банківської діяльності, податкової та митної політики включення до порядку денного даного законопроекту відкладається. Литвин пояснив це необхідністю провести консультації з представниками фракцій. Після того як депутати від опозиції зажадали визначитися щодо включення даного проекту до порядку денного, Литвин зазначив: «Шановні колеги, зараз проголосуємо, не підтримаєте, а 4 числа внесуть такий же законопроект і проголосуєте».

Нагадаємо, напередодні на офіційному сайті Верховної Ради з'явився законопроект про введення збору при продажу валюти в розмірі 15% від суми угоди (№ 11433). Юристи назвали цю законодавчу ініціативу — правовим нонсенсом.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути