chrome firefox opera safari iexplorer

Мовний закон на цьому тижні Рада не розглядатиме

18 червня 2012 о 14:58

Верховна Рада не буде розглядати законопроект «Про основи мовної політики», що розширює сферу застосування російської мови, на поточному пленарному тижні, проте парламентська більшість планує прийняти цей закон до завершення нинішньої сесії в липні поточного року, заявив автор законопроекту, народний депутат фракції Партії регіонів Вадим Колесниченко.

«Верховна Рада в особі більшості бажає прийняти цей законопроект до відходу на літні канікули. За регламентом усі можливості для цього є», — сказав Колесниченко.

При цьому він уточнив, що на нинішньому тижні пленарних засідань даний законопроект розглядатися не буде.

«Це було помилкове висловлювання, тому що якщо профільний комітет встигне до нинішнього четверга все розглянути і підготувати, ми були б тільки „за“, але, я думаю, чисто технічно ми не встигнемо до цього питання підійти», — сказав Колесниченко.

Депутат пояснив, що на даний момент роботу над підготовкою законопроекту до другого читання веде профільний комітет з питань культури і духовності, керівником якого є депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Володимир Яворівський.

У свою чергу, в ході засідання погоджувальної ради, голова Ради Володимир Литвин уточнив, що до цього законопроекту подано 447 поправок. Литвин також зазначив, що депутати можуть подавати свої поправки до вечора 19 червня.

Поточна сесія Ради завершується 6 липня, після чого депутати йдуть на літні канікули.

Нагадаємо, 24 травня в залі засідань Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики, внесеного народними депутатами фракції Партії регіонів Вадимом Колесниченком та Сергієм Киваловим, сталася бійка між народними депутатами. В той день законопроект прийнятий не був.

Однак 5 червня законопроект був прийнятий у першому читанні 234 голосами більшості.

Опозиційні депутати вже повідомили, що будуть фізично протистояти ухваленню цього закону.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути