chrome firefox opera safari iexplorer

Україна відстала в розвитку від Росії та Білорусі, — дані ООН

15 березня 2013 о 14:56

Україна посіла 78 місце серед 187 країн за індексом людського розвитку (ІЛР), підготовленому програмою розвитку ООН. Рейтинг відображає результати вимірювання національних досягнень в області здоров'я, освіти та доходів населення, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

За даними ООН, Білорусь зайняла 50 місце, Росія — 55. Випередили Україну також Румунія (56) і Грузія (72). Польща потрапила у групу країн з дуже високим рівнем розвитку — 39 місце. Очолює список Норвегія. На останніх місцях — Конго і Нігер.

oon

У доповіді наголошується, що з 1990 по 2012 рік ІЛР України зріс з 0,714 до 0,740 — на 4%, або в середньому приблизно на 0,2% на рік.

Індекс формується з чотирьох показників: тривалості життя при народженні, валового національного доходу на душу населення, який визначається за паритетами купівельної спроможності національних валют до долара і двох освітніх — середньої та очікуваної тривалості навчання.

Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути