chrome firefox opera safari iexplorer

Науковці знайшли три планети, де може існувати життя

19 квітня 2013 о 16:45

 

Науковці НАСА за допомогою телескопа Кеплер виявили дві планетарні системи, в яких є кілька подібних до Землі планет. Дослідники припускають, що на таких планетах може бути вода.В одній з планетарних систем, Kepler-62, обертається п’ять планет. Дві з них — названі просто Kepler -62E і 62f — можуть бути придатними для життя. Вони обертаються навколо зірки, за розміром меншої від Сонця, до того ж холодніше.
Kepler-62f більша за Землю в 1,4 рази, і скоріше за все, покрита скелями. А планета Kepler-62E обертається навколо своєї зірки достатньо близько, на межі придатної до життя зони, і перевищує розмір Землі в 1,6 разів, пишеться на сайті НАСА.

 

Серед інших планет, що вірогідно мають життя, — Kepler-69c з планетарної системи Kepler-69 — найбільша з цієї трійки. Така планета більша за Землю в 1,7 разів і обертається в придатній до життя зоні зірки, подібної до Сонця. Поки що астрономи не можуть сказати з упевненістю про рельєф і породи кори Kepler-69c. Але судячи з циклу обертання навколо зірки, який триває 242 дні, планета може бути подібна до Венери.

«Відкриття цих скелястих планет в населеній зоні робить нас ближчими до відкриття місця, подібного до нашого дому. Дізнатись, чи існує в галактиці ще безліч планет, подібних до Землі, або наша планета є рідкісною — це лише питання часу», — говорить Джон Грансфелд, заступник адміністратора наукової місії в штаб-квартирі НАСА у Вашингтоні.

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути