chrome firefox opera safari iexplorer

Як капелюшок може змінити життя

12 грудня 2011 о 20:02

До головних уборів ми звикли з дитинства. Як правило, це був ненависний атрибут гардеробу в холодну пору року, особливо для дівчаток. Та й не всі дорослі полюбляють носити капелюшки й шапки.

Проте, ще кілька десятиріч тому саме цей предмет гардеробу був невід’ємною частиною моди, а протягом багатьох сторіч – навіть диктував її.

Ось і тепер, коли історія зробила чергове коло, мода на капелюшки навіть серед найбільш фемінізованих панянок потихеньку повертається. Адже саме завдяки правильно підібраному аксесуару, можна не лише затишно захиститися від холоду, але й виглядати стильно й вишукано у будь-яку пору року.

Про секрети вибору капелюшка та історію цієї важливої дамської прикраси на семінарі «Як капелюшок може змінити наше життя» розповіла власниця "Студії щасливих капелюшків" Ілона Щаслива.

Власне, вже прізвище майстрині розкриває той настрій, з яким вона підходить до справи: чи то створення аксесуарів ручної роботи, авторських ляльок, чи просто розповіді про свою роботу.

За словами Ілони, їй пощастило, адже її захоплення капелюшками та всякими «цікавинками»-хендмейд після народження діток перетворилося із хобі на власну справу.

«У будь-які моменти життя важливо бути повністю усвідомленим: для чого я це роблю, про що символізує мій капелюшок оточуючим. Адже наша прекрасно обрамлена голівка, найпершою репрезентує нас і нашу життєву позицію», — переконана Ілона.

Під час семінару вона відкрила кілька секретів, які стануть в нагоді як для поціновувачів капелюшків зі стажем, так і для «новачків» у цьому різновиді прикрашання себе улюблених.

Отже, якщо ви збираєтесь на вечірку і бажаєте додати своєму образу кокетства та грайливості – в нагоді стане коктейльний капелюшок з вуаллю.

Бажаєте залишити враження загадкової, або навіть фатальної жінки? Якнайкраще це підкреслить капелюх з широкими, або опущеними полями.

Якщо почуваєтесь легкою та окриленою – настрій піднесе в повітря вінець з пір'їн.

А для романтичних натур, яким до душі етно-стиль, стануть в нагоді квіти з вовни чи кольорові стрічки у волоссі.

Окрім цікавих порад та можливості приміряти різні капелюшки безпосередньо під час семінару, Ілона Щаслива також провела майстер-клас зі створення декоративної квітки, яку в майбутньому можна використати в якості прикраси для волосся, брошки чи іншого аксесуару. І навіть ті, хто вже давно не тримав у руках голки з ниткою,зміг зробити свою власну квіточку, долучившись до приємного процесу Творчості.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

На фото  — ведуча семінару і, власне, майстриня Ілона Щаслива + ті, кому було цікаво послухати про це 🙂

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути