chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві з’явився Міжнародний центр олімпійських досліджень

27 травня 2013 о 12:21

На базі Національного університету фізичного виховання і спорту у Києві з’явився Міжнародний центр олімпійських досліджень і олімпійської освіти.

Про це «Рідній країні» повідомили у прес-службі Національного університету фізичного виховання та спорту України.

За інформацією прес-служби, Центр виник у результаті спільної діяльності Національного Олімпійського Комітету,  Олімпійської академії України  та Національного університету фізичного виховання та спорту.

Надання міжнародного статусу Центру (існує з 1992р.) приурочене до важливої в олімпійському спорті дати – 100-річчя проведення в Києві Першої Російської Олімпіади 1913-го року. Центр буде займатися збором та вивченням усієї можливої інформації щодо історії та розвитку олімпійського руху.

Робота фахівців буде спрямована на максимальну популяризацію олімпізму різними шляхами – видання навчальної літератури, наукових та методичних посібників, розробка спеціальних програм для середніх та вищих навчальних закладів, проведення міжнародних семінарів, конференцій тощо.

IMG_4193_1

«Міжнародний статус Центру є важливим кроком для всього українського спорту. Для нас це не лише дасть можливість суттєво розширити міжнародні напрямки нашої діяльності, а й ще більшими темпами інтегрувати українську спортивну індустрію у світову», — зазначає Євгеній Імас, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України.

На відкриття приїхав президент Олімпійської ради Азії, президент Асоціації національних олімпійських комітетів Шейх Ахмад Аль-Фахад Аль-Сабах, що свідчить про інтерес до такої структури міжнародної спільноти. Тепер у Києві будуть проводити нові наукові розробки, гроші на які в тому числі зможуть бути залучені за допомогою міжнародних грантів.

«Нарешті ми зможемо не просто факультативно пропонувати освітні програми для юнацьких олімпіад та олімпійських фестивалів, а й розробляти їх офіційно та на конкретні замовлення», — говорить Марія Булатова, президент Олімпійської академії України та керівник Центру олімпійських досліджень та олімпійської освіти.

У найближчому майбутньому планується також запуск веб-сайту Центру, де в онлайн-режимі можна буде подати запит на отримання конкретної інформації щодо олімпійського руху.

Також в університеті готові приймати заявки від шкіл, гуртків, спортивних секцій чи просто батьків на проведення ознайомлювальних екскурсій.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути